torsdag 12 november 2009

Engengjord glögg

Häromdagen så köpte jag årets första glögg.. brukar hålla det till första advent, men vi var så sugna i höstrusket, så vi fuskade lite. =)

Jag fick lite dåligt samvete när jag druckit en kopp då det innehöll 2.2%.. vilket man inte har en tanke på, läste runt lite på nätet och där var det väldigt delade meningar om man kan dricka glögg som gravid.. På en av sidorna hade de tipsat om egengjord alkoholfri glögg, naturligtvis var jag tvungen att prova. Och jag kan verkligen rekommendera att prova, det tog max fem minuter att slänga ner allt i en kastrull och sen bara låta det koka, det har stått under natten och idag ska det silas upp på flaska. Jag provsmakade igår innan det var klar, och redan då var den jättegod och smakade precis som glögg, idag kommer nog smakerna ha kommit fram ännu mer. mums!

Här är receptet:

Alkoholfri glögg
  • 2 dl äppeljuice
  • 4 dl svartvinbärssaft
  • 4 dl vatten (lite mer vatten tycker jag, blev lite för söt)
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 bit hel kanel
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 2 bitar pomeransskal ( om man vill)
  • Blanda alla ingredienserna till glöggen i en kastrull och koka upp. Ställ den kallt till nästa dag. Sila bort kryddorna och värm glöggen på nytt. Bjud den i muggar med mandel och russin som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar