Våran matvecka har tagit slut och en ny har börjat för länge sen, jag hinner inte med längre, tiden går för fort. Men så i måndagskväll kom levernas med tre kassar mat, det var lax, kyckling, kassler, korv och nötfärs. Till var det pasta, ris, mandelpotatis lite grönsaker och färska kryddor. Det var spännande och väldigt lyxigt att veta precis vad som ska ätas och prova massa nytt man aldrig testat, vardagen blev väldigt mycket lättare och inte det vanliga matträsket. Två av rätterna tyckte vi var ok men lite konstig ihoppassning,gör vi det igen så tar vi nog och plockar delar och gör om lite själv. Men tre av rätterna var jättegoda, lax med dillsås och rostad mandelpotatis, kasslergratäng med paprika och ris och sen favoriten var kyckling med rostade rotsaker. (som jag lägger ut receptet på nedan) Nu har vi tagit en veckas uppehåll för att göra åt lite av det man har i frysen, men tänker ta nästa vecka igen, det gör absolut vardagen enklare och blir inte speciellt mycket dyrare. Vill man även ha ex. mjölk, smör och annat så är det bara att lägga in det på samma beställning och de tar med det också, smidigt.
Kyckligfilé med ugnsstekta grönsaker, 4 port
Kyckling:
Ca 600 g kycklingfiléer
1 st citron, skal och saft
ca 1/2 dl japansk soja
1 kruka färsk timjan
Grönsaker:
Ca 500g potatis
2 st morötter
1 st fänkål ( om man vill, kul och testa men ingen favorit för min del)
1 msk olja
1 msk honung
Sås:
2dl creme fraiche
1-2 st pressade vitlöksklyftor
ca 1/2 tsk salt
Lägg kycklingen ( jag delade och gjorde mindre bitar) i en skål och blanda ner rivet citronskal, citronsaft, soja och hackad timjan. Rör om och plasta bunken, ställ den sen åt sidan.
Gör såsen, pressa vitlök och blanda med creme fraiche och salt. ställ kallt.
sätt ugnen på 200grader
skala potatis och morot, skär dem i grova skivor. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor.
Lägg alla grönsaker på en långpanna. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
stek i ugnen i ca 20 min.
Stek kycklingen i het panna. krydda med salt och peppar.
Det var mumsigt och bra kombination av vitlöken, citronen och de lite söta grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar